Verreiker cursus

In 1 dag jouw verreiker certificaat halen? Dat kan! Met 20+ vestigingen door heel Nederland zijn we altijd bij jou in de buurt! Maar een incompany op locatie is ook mogelijk, dan komen wij gewoon jullie kant op!

Offerte aanvragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
245,- excl. btw
245,- excl. btw
MEEST GEKOZEN
Prijs op aanvraag

Toch liever een incompany?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Veilig werken met de verreiker

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ halen? Dat kan! Op één van onze vestigingen van ARBO centrum.nl of incompany op uw locatie. De herhalingscursus wordt in een dagdeel gegeven.

Verreikers zijn bedoeld om lasten geleidt te verplaatsen. Hierbij wordt een vorkenbord gebruikt met daaraan gekoppeld twee vorken om de last te heffen. Verreikers kunnen ook voor andere toepassingen gebruikt worden door het af- en aankoppelen van hulpstukken. Hierdoor wordt de functie van de machine gewijzigd.

De basis voor opleiding en certificatie is vastgelegd in de Arbo-wet. Omdat het werken met een verreiker, als risicovol werk wordt gezien en bovendien valt onder het werkveld verticaal transport zijn er wetten en regelgeving en voorgeschreven trainingen. Een certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ is bij wet verplicht om aan de slag te gaan met deze machine. De cursus ‘veilig werken met de verreiker’ van ARBO centrum voldoet aan de voorgeschreven wet- en regelgeving. De cursist zal na het behalen van het certificaat vakbekwaam zijn en volgens alle eisen die de Arbo-wet stelt adequaat en veilig aan de slag kunnen met de machine.

Het verreiker certificaat is het bewijs dat een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de machine. ARBO centrum biedt een goede opleiding voor iedereen die werkt met de verreiker. Hierdoor voldoet u als werkgever aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

Volg de verreiker cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze ARBO centrum vestigingen verspreidt door Nederland.

 

Wil je een verreiker opleiding voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jouw locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat er op een veilige, correct en verantwoorde manier wordt gewerkt.

Inhoud van de cursus verreiker

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, tijdens dit theoriegedeelte worden richtlijnen, wet en regelgeving omtrent het veilig werken met de verreiker doorgenomen. Ook wordt er aandacht besteedt aan het dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhouden van de machine. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt vervolgd met het praktijkgedeelte.

 

Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Er wordt goed ingespeeld op situaties uit de praktijk, de cursisten kunnen zelf praktijksituaties aandragen, zo zullen cursisten goed voorbereid zijn op het echte werk. Ook het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt gegeven door een professionele instructeur van ARBO centrum. Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het verreiker certificaat. Het diploma is 5 jaar geldig.

 

De cursisten leren tijdens de opleiding veilig, verantwoord en adequaat te werken met de verreiker, alle voorschriften te volgen en dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhoud aan de machine uit te voeren.

Toelatingseisen voor de verreiker cursus

De opleiding ‘veilig werken met de verreiker is geschikt voor werknemers die bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten met een verreiker werken waarvan het maximum bedrijfslastmoment minder is dan 10 tonmeter. Voor al eerder gecertificeerde en dus ervaren werknemers er de herhalingscursus ‘veilig werken met verreiker’. Voor onervaren / beginnende bestuurders wordt een ééndaags programma aangeboden.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor het bedienen van onder andere heftrucksreachtruckshoogwerkers, en rolsteigers. Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Kijk op onze website naar ons ruime aanbod aan veiligheidsopleidingen.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

De geldigheidsduur van het verreiker certificaat is vastgesteld op vijf jaar. Je vraagt je wellicht af waarom dat zo is. Na het behalen van je certificaat ga je als het goed is aan de slag met de verreiker. De term “oefening baart kunst” gaat zeker op. Toch moet iedereen die in het bezit is van het certificaat na vijf jaar aantonen nog steeds capabel te zijn.

Lees meer

De roterende verreiker, het woord zegt het eigenlijk al, kan draaien, 360 graden rond. Handig als je met de verreiker aan de slag moet in een relatief ‘kleine’ ruimte. De starre verreiker, kan niet ronddraaien, dit type verreiker is prettig om mee te werken als je zware lasten moet tillen.

Lees meer

De machinist is de bestuurder en bediener van de verreiker. Een verreiker is een voertuig dat zelf kan rijden, veel verschillende functies heeft en op veel plekken wordt ingezet. Denk aan de bouw, infrastructuur, maar ook de agrarische sector. Het grootste deel van de werkzaamheden van de machinist betreft het bedienen van het platform met de telescooparm. Dit platform onderscheidt de verreiker van veel andere voertuigen. Het is ook de reden dat een verreiker machinist vaak in meerdere handelingen bekwaam moet zijn.

Lees meer

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Wil je toch een idee krijgen van wat je ongeveer zou kunnen verwachten tijdens een officieel examen? Dan kun je een proefexamen volgen en testen of jij klaar bent voor het theorie-examen. Je ontvangt direct je cijfer per mail.
VCA:
Voor het VCA-examen raden wij u aan om voorafgaand aan de cursus het VCA lesboek goed door te nemen. Het lesboek is bij ons te verkrijgen voor €34,75.

Dit is zonder twijfel één van de meest veelzijdige bedrijfsvoertuigen. Een verreiker is gemaakt voor het tillen van zware lasten. Net als bijvoorbeeld een heftruck of een reachtruck. Een verreiker beschikt daarnaast over een extra eigenschap ten opzichte van die voertuigen: de reikwijdte. Zoals zijn naam al doet vermoeden, kun je met een verreiker niet alleen de lading omhoog of omlaag tillen. Hij beschikt over een telescopisch systeem dat in alle richtingen kan bewegen.

Lees meer

Wat verdient een verreiker machinist? Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het hangt er ook vanaf aan wie je hem stelt en welke data beschikbaar is. Kijken wij naar de statistieken die we kunnen vinden, dan kom je op basis van een fulltime werkweek uit op gemiddeld € 2.375 bruto per maand. Natuurlijk zitten daar mitsen en maren aan en zijn er ook uitzonderingen.

Lees meer

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) pas bij ons aan te vragen.

Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Stadhouders Molenweg 70A
7317 AW Apeldoorn
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Capelle (Rotterdam)
Capelle (Rotterdam)Meer informatie
Lees verder
Essebaan 40
2908 LK Capelle a/d IJssel
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijkerk
NijkerkMeer informatie
Lees verder
Stationsweg 22
3862 CG Nijkerk
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Venlo
VenloMeer informatie
Lees verder
Columbusweg 49
5928LA Venlo
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle

ARBO in cijfers

8.8

Klanttevredenheid
10091
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2400
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
21
vestigingen in heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
141976
cursisten

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.